Aanvullende services

Om het u als koper of verkoper makkelijker te maken brengen wij u onderstaande services graag onder de aandacht.

Uw auto op transport? Dat is zó geregeld!


Voor Nederlandse klanten:

De auto's die u in Nederland koopt, worden automatisch op transport gezet, tenzij u met BCA een ‘zelf-ophaal’ afspraak heeft gemaakt. Dit is alleen mogelijk wanneer de voertuiglocatie in het inspectierapport 'Barneveld' is. Als u kiest voor automatisch transport, streven wij ernaar binnen vijf werkdagen het voertuig bij u af te leveren op uw Nederlandse bestemming. Mogelijk zult u op dit moment hinder ervaren door oplopende levertijden, excuses voor het ongemak.

Indien u transport wenst voor voertuigen die u via de veiling wilt verkopen, kunt u dit via het aanmeldformulier aangeven. Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling transport via transport.nl@bca.com of 0885403820.

Klik hier voor alle Nederlandse transport tarieven.

Voor buitenlandse klanten:

Voor niet-Nederlandse bedrijven gevestigd in de EU geldt er standaard automatisch transport op alle aankopen. De kosten voor aan- en afvoertransport verschillen per soort voertuig. We maken onderscheid tussen personenwagens, kleine bestelwagens, grotere bestelwagens, vrachtwagens, motoren. Daarnaast is van belang of het voertuig kan rijden, omdat er toeslagen gelden voor niet-rijdende voertuigen. Voor rijdende voertuigen kunt u de transport calculator raadplegen.

Maar misschien houdt u liever de regie in eigen hand. Daarom heeft u vanaf 16 oktober 2023 de mogelijkheid om uw eigen transport te regelen voor BCA-voertuigen gekocht in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje.

Indien u de voorkeur heeft om het transport zelf te organiseren, verzoeken wij u een onafhankelijke, gecertificeerde vervoerder in te schakelen voor het ophalen van uw voertuig(en): Na ontvangst van de betaling van uw voertuig en het doorsturen van de gegevens van de vervoerder, zal BCA de door u gekozen vervoerder verifiëren op naleving van de BTW. Dit kan enkele werkdagen duren. Na verificatie ontvangt u een ophaalmelding. U ontvangt uw voertuigdocumenten nadat de ingevulde CMR en ontvangstbevestiging geverifieerd zijn.

Let op: wanneer uw aangekochte voertuigen niet binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de factuur worden opgehaald, organiseert BCA alsnog het transport. Dit betekent dat dit extra kosten met zich meebrengt, dus wees hier alert op. Na ontvangst van de betaling zal BCA het voertuig naar u vervoeren.

Wilt u zich afmelden voor 'automatisch transport' van BCA? Laat het ons dan weten via onderstaande knop en uw verzoek wordt binnen tien dagen verwerkt. Als wij geen reactie van u ontvangen, blijft het automatische transport van BCA voor u gelden.

Afmelden voor automatisch transport

Import auto's transporteren naar Nederland? Ook dat is makkelijk te regelen


Heeft u de auto bij een BCA vestiging buiten Nederland gekocht? Neem dan contact op met EU Support  of bel met Alice Schuurman, onze International Buyer Manager op +31 6 83 11 05 63. U kunt eenvoudig gebruik maken van BCA's Europese Transport Service. 

Uw voordeel van onze deur-tot-deur oplossing:

  • Eén partij met wie u contact heeft: het is niet nodig om met diverse transporteurs te overleggen over het transport
  • Geen papieren rompslomp.
  • Versnelde doorloopsnelheid
  • Hoge transport kwaliteit
  • Track & Trace
  • Zonder zorgen; helder reclamatiebeleid

Voor voertuigen die bij BCA in Barneveld zijn aangekocht door BCA klanten, vindt u hier de export tarieven.

BCA Transportcalculator


  • De calculator is alleen geldig voor rijdende auto's. Voor auto's die niet rijdbaar en/of rolbaar zijn, dient u een aparte aanvraag te doen.
  • Voegt u het machtigingsformulier bij op het moment dat u een transportaanvraag doet voor Duitsland.

Wij doen ons uiterste best om alle Europese transportlijnen toe te voegen aan de Transportcalculator. Dit duurt enkele weken. Heeft in de tussentijd een vraag, schroom dan niet om contact op te nemen met EU Sales Support.

Bereken uw transportkosten

Een claim indienen

Soms komt het voor dat u een auto bij BCA heeft gekocht welke mankementen vertoont of schade heeft die niet van tevoren inzichtelijk waren. In specifieke gevallen kunt u dan een claim indienen. Vóórdat u een claim indient is het belangrijk dat u onderstaande informatie goed doorleest om zo teleurstellingen en misverstanden te voorkomen.

Wilt u een claim indienen voor een auto die u bij een buitenlandse BCA vestiging heeft gekocht? Ga dan naar het formulier van het betreffende land.

Voordat u gaat reclameren...


In de Algemene Voorwaarden worden de reclamatiespelregels beschreven. We maken onderscheid tussen algemene claimvoorwaarden in de opsomming hieronder en specifieke claimvoorwaarden die u in kunt zien in onze Claimwijzer.

Algemene claimvoorwaarden:

U kunt alleen claimen wanneer..

  • Het claimbedrag hoger is dan uw eigen risico van €400,-
  • U niet meer dan 50 km met de auto heeft gereden
  • De kilometerteller minder dan 225.000 km aangeeft
  • De auto niet ouder is dan 12 jaar
  • Er nog geen reparatiewerkzaamheden aan het voertuig door u zijn gedaan
  • U het voertuig niet al heeft doorverkocht
  • Het te claimen onderdeel geen slijtagedeel betreft (bv. koppeling/massa vliegwiel etc.)

Specifieke claimvoorwaarden

In onze Claimwijzer kunt u snel en eenvoudig bekijken of de claim die u wilt indienen rechtmatig is. De uitzonderingen zijn per onderwerp overzichtlijk in de Claimwijzer terug te vinden.


Een claim indienen

Is de claim die u wilt indienen een rechtmatige claim op basis van bovenstaande voorwaarden? Klik dan op onderstaande button om naar het claimformulier te gaan.

Claim indienen

Reclameren bij buitenlandse BCA vestigingen

Wilt u een claim indienen voor een voertuig dat u in het buitenland heeft gekocht? Bezoek dan de buitenlandse claimpagina en vul het online claimformulier van het desbetreffende land in.

Met BCA WIS inzicht in de handelswaarde van een auto


BCA WIS (waarde informatie systeem) is de ideale tool voor automotive bedrijven om een marktconforme handelsprijs van een auto te bepalen. De prijzen die u ziet zijn werkelijk gerealiseerde opbrengstprijzen. U kunt zich met BCA WIS optimaal voorbereiden op een veiling, maar u kunt ook uw voorraad op- of afwaarderen, zowel voor inkoop als voor verkoop.

Uw voordelen met WIS:

  • Eenvoudig zoeken van de auto met filters
  • U heeft dagverse gegevens en krijgt inzicht in de gemiddelde verkoopprijs
  • De getoonde prijs is ondermeer gebaseerd op basisgegevens, technische staat en eventuele schades
  • U kunt de gegevens downloaden

WIS uitproberen?

Is uw bedrijf actief in Automotive en klant bij BCA, dan kunt u éénmalig een gratis proefabonnement nemen. Na een maand verloopt het proefabonnement. Voor slechts €18,- per maand kunt u het WIS blijven gebruiken. U betaalt per automatisch incasso per 6 maanden. Na 6 maanden wordt het abonnement automatisch verlengd en is het per maand opzegbaar.

Direct inloggen bij BCA WIS